vrijdag, 7 september 2012 (18:09) in Actueel door Nordwin College

foto: Martin Lelie

BUITENPOST – Op het Nordwin College, konden VMBO-groen leerlingen van klas twee meteen hun energie kwijt bij een djembé workshop. Onder de enthousiaste leiding van Moustapha Seck hadden de leerlingen door de dynamiek van het Afrikaanse ritme in de eerste week van het nieuwe cursusjaar het groepsgevoel al weer gauw te pakken.

De workshop was onderdeel van het vak Kunst & Cultuur. De djembé als instrument maakt een belangrijk onderdeel uit van de Afrikaanse cultuur. Moustapha Seck, geboren en getogen in Senegal, liet de leerlingen merken dat er een patroon ontstaat door samen te trommelen. Er ontstaat een ritme. Een ritme waaraan iedere speler zijn steentje bijdraagt. Tijdens de workshop was het geweldig te zien hoe de dynamiek van de Afrikaanse ritmes ontspanning en enthousiasme teweeg bracht bij de leerlingen.

Moustapha, die zelf overduidelijk geniet van het geven van een dergelijke workshop, zegt dan ook: ‘Samen muziek maken brengt vreugde en tovert een lach op het gezicht!’ Een mening die de aanwezige leerlingen zeker met hem deelden.